Uitdaging
KMWE Group is een internationale toeleverancier en partner voor de High Tech Machinebouw en Aerospace. Het bedrijf biedt totaaloplossingen in engineering en assemblage van hoogwaardige modules en machinesystemen en de productie van complexe componenten. Om zowel medewerkers te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden als de productieomgeving draaiende te houden, beheert KMWE een eigen on-premises datacenter.
Het IT-team van 6,5 FTE sterk spendeert veel tijd aan het testen van zijn systemen en schenkt veel aandacht aan het disaster-recovery-plan en back-up-beleid. Omdat KMWE onderdeel is van diverse ecosystemen, trekt het op het gebied van security op met ketenpartners om aan de hoogste security-vereisten te kunnen voldoen en cyberincidenten te voorkomen. Legacy vormt hier de belangrijkste uitdaging: machines worden pas na tien tot vijftien jaar afgeschreven, terwijl de software van deze machines deze lifecycle niet heeft.
KMWE ervoer stabiliteitsproblemen met de vorige servers die het in gebruik had en kreeg zelfs een keer te maken met downtime. Hierdoor lag bijna de hele productieomgeving plat en kwam de toelevering van onderdelen in gevaar. Hoewel het gelukkig niet zover is gekomen, gaf het voor KMWE wel extra reden om het probleem kritisch onder de loep te nemen. KMWE had door de complexiteit van de omgeving bovendien weinig vertrouwen in het upgraden van de servers, waardoor het IT-team het uitvoeren van upgrades pas aandurfde nadat het back-ups had gemaakt en de respectievelijke servers eerst had uitgeschakeld. Deze problemen, versterkt door de slechte support die ze ontvingen van de vorige leverancier, waren voor KMWE doorslaggevend om op zoek te gaan naar een alternatief.
Oplossing
KMWE koos voor Nutanix Hyperconverged Infrastructure (AOS), nadat het dankzij een referentie van een grote gemeente in aanraking was gekomen met Nutanix en het platform had kunnen bekijken. Bovendien waren de ervaringen van deze gemeente met betrekking tot support van Nutanix uitstekend. Waar menig softwareleverancier met betrekking tot de support naar de eindklant uitsluitend gebruikmaakt van partners, biedt Nutanix die mogelijkheid wel. De goede ervaringen van deze gemeente gaven KMWE het volste vertrouwen in Nutanix. Hierbij was het verhogen van beschikbaarheid het belangrijkste doel. Bij de implementatie van Nutanix werd KMWE geholpen door Nutanix-partner ICT Partners (inmiddels NEXXT).
Resultaten
Sinds de implementatie van Nutanix heeft KMWE geen enkel incident meer gehad. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid en heldere informatie die de Nutanix-oplossing biedt, is ook het beheer vereenvoudigd, met veel tijdwinst voor het IT-team tot gevolg. Waar KMWE in de oude situatie een hele avond kwijt was aan het uitvoeren van upgrades, kan dit dankzij Nutanix met één druk op de knop worden geregeld. En dat kan nu ook op elk gewenst moment, omdat KMWE het volste vertrouwen heeft in de Nutanix-technologie en geen servers meer uitschakelt bij het uitvoeren van upgrades.
De toekomst
KMWE heeft op dit moment een Nutanix-cluster draaien met vier nodes, maar wil in de toekomst graag uitbreiden en de hele IT-omgeving op Nutanix-technologie laten draaien. Dat wil KMWE doen wanneer het zijn verouderde hardware kan uitfaseren als deze end of life is, na de gebruikelijke periode van vijf jaar. Daarnaast overweegt KMWE om, mede vanwege de kostenvoordelen, VMware ESX als hypervisor te vervangen door Nutanix AHV. Omdat security bij KMWE hoog in het vaandel staat, is het bedrijf ook erg geïnteresseerd in de mogelijkheden die Nutanix Flow kan bieden op het gebied van micro-segmentatie.