פלטפורמת ה- HCI האחודה של נוטניקס ופתרון Acropolis לניהול שרתים וירטואליים, משמשים כתשתית עבור השרתים הפיזיים ומאות שרתים וירטואליים הנמצאים באתר הראשי ובאתר ה-
20 בדצמבר 2020. אוניברסיטת בר-אילן השלימה פרוייקט רחב היקף במסגרתו הוטמעו באתר הראשי ובאתר ה- DR של האוניברסיטה פתרונות של חברת נוטניקס, ביניהם פלטפורמת Hyperconverged (HCI), פתרון התשתית לשרתים וירטואליים Acropolis ופתרון שירותי קבצים של נוטניקס. את הפרוייקט ביצעה ONE Systems, חטיבת התשתיות של ONE, אשר במסגרת הפרוייקט אף התקינה שרתי HP כתשתית עבור ה- Data Center.
פלטפורמת ה- HCI האחודה של נוטניקס ופתרון Acropolis לניהול שרתים וירטואליים, משמשים כתשתית עבור השרתים הפיזיים ומאות שרתים וירטואליים הנמצאים באתר הראשי ובאתר ה- DR, ועליהם פועלים מגוון יישומים קריטיים של האוניברסיטה המשמשים את הסגל המנהלי, הסטודנטים וסגל המחקר.
כמו כן הטמיעה ONE Systems את שירותי הקבצים המובנים של נוטניקס Nutanix-Files, המאפשרים לאוניברסיטה לספק שירותי קבצים (CIFS ו- NFS) ללא צורך במערכת חיצונית נפרדת. בנוסף לכך, שולב פתרון DR Runbook לניהול התאוששות מאסון, המאפשר לנהל אירועי DR באמצעות פעולות כגון: ניהול סדר העלאת השרתים הוירטואליים, ביצוע שינוי כתובות, הגדרות רשת ועוד. היקף הפרוייקט נאמד בכמיליון ₪. יישום הפרוייקט החל בחודש ספטמבר והסתיים באוקטובר.
קודם ליישום הפתרון פעלו היישומים של אוניברסיטת בר אילן על גבי תשתיות מסורתיות עם פתרון לניהול שרתים וירטואליים של VMware. אוניברסיטת בר אילן חיפשה ליישם תשתית אחודה, קלה לניהול ובעלויות תפעוליות נמוכות יותר וכן פתרון לניהול השרתים הוירטואליים עם יכולות מתקדמות להתאוששות מאסון, ובכלל זה ביצוע רפליקציה אמינה שתאפשר להעתיק נתונים לאתר ה- DR בכל כמה דקות. בנוסף, חיפשו באוניברסיטה פתרון קל לניהול ותפעול, שיאפשר גמישות גבוהה יותר בין האתר הראשי למשני, וכן הגדלת מספר שרתי הליבה הווירטואליים הפועלים באוניברסיטה, ללא השקעות מיוחדות ותוך השגת שיפור בביצועים ובאמינות.
לדברי דרור פריגוזין, מנהל מחלקת תשתיות מחשוב באוניברסיטת בר-אילן: "כמוסד אקדמי המספק תשתית מחשוב ייחודית, מורכבת וגבוהה לכ-670 אנשי סגל מנהלי, כ-18,500 סטודנטים ולעוסקים במחקר הנמצאים ב-55 מרכזים ומכונים למחקר, בר-אילן מחזיקה מאות שרתים פיזיים, שרתים וירטואליים ושרתים בענן. הפתרונות של HP ונוטניקס מהווים תשתית שחייבת להיות יציבה, אמינה ועם ביצועים גבוהים עבור אתרי ה- Web של האוניברסיטה, מערכת ה- ERP, מערכות ייעודיות לצורכי מחקר, מערך האחסון והגיבויים, מערך אבטחת גישה ועוד".
"הפתרון של חברת נוטניקס מאפשר לנו חופש להגדיל את מספר השרתים הוירטואליים ללא בעיה והיעדר תלות ביצרן ספציפי, דבר המאפשר יציבות ניהולית פשוטה וגמישות גבוהה בין האתר הראשי למשני", ציין פריגוזין והוסיף כי "פתרונות נוטניקס נבחרו על פני המתחרים בשל היותם המובילים העולמיים בפתרון ה- HCI ובנוסף, יכולת הכוללת פשטות וקלות התפעול של ניהול השרתים הוירטואלים, כמהירות פריסה, היעדר תלות ברכיבי חומרה וכד' כל זה בשילוב ובתוספת תכונות של יציבות המערכת עבור היישומים הקריטיים בהרבה פחות משאבים בהשוואה לעבר." הוסיף פריגוזין.
לדברי טליה צרפתי-סטריט, מנהלת מכירות, לקוחות ארגוניים בנוטניקס ישראל: ״השינוי שהשיגו בבר אילן היה מהיר ומיידי שיפור ביצועים, ניהול קל ונוח, הפחתת משאבי ניהול, יציבות ושרידות ברורים. מערכות המידע של בר אילן משרתות אלפי משתמשים, בעיקר כיום בימי הקורונה ולכן תכונות של זמינות, הן בעבודה באוניברסיטה והן בחיבור מרחוק, יציבות ושרידות חשובים מעין כמותם כיום.
שלום דיין, מנכ"ל ONE Systems, חטיבת התשתיות של ONE: "אנו שמחים שאוניברסיטת בר אילן נתנה בנו אמון ובחרה ב-ONE Systems לביצוע פרויקט שהיה אסטרטגי עבורה. הביצוע המהיר והעלייה החלקה לאוויר הושגו בזכות עבודת צוות ותיאום מושלם בין גורמים מקצועיים ב-ONE למחלקת המחשוב של האוניברסיטה. הניסיון שלנו בפרויקטי תשתיות HCI של נוטניקס מאפשר לנו לספק ערך רב לארגונים תוך צמצום משך הפרויקט והקטנת רמת הסיכון לאפס, הודות למתודולוגיה סדורה לניהול פרויקטים שפיתחנו ב-ONE".