שלוש מגמות מציבות שלושה אתגרים מרכזיים בפני מקבלי ההחלטות בתחום הטכנולוגיה בארגון: ההאצה לכיוון הענן ובמסגרת זו לענן ההיברידי, המעבר לעבודה מרחוק – צורך שהתחדד בתקופת הקורונה, והצורך להציג התייעלות וחיסכון. כך אמר ניר הולנדר, מנהל אזורי, נוטניקס.
הולנדר התראיין לקראת כנס הלקוחות השנתי של הסניף הישראלי של החברה. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נושא את הכותרת Nutanix Cloudscape 2021 והוא ייערך במרכז אירועים לאגו, ראשון לציון, ביום ד' השבוע, ה-30 ביוני.
"שוק הענן הופך להיות גדול יותר משוק ה-On Premise, ולכן חברות רבות רוצות לקחת חלק ולהיות חברה דומיננטית בתחום פתרונות הענן", מציין הולנדר. "בסופו של דבר, כמו במערכות On Premise כך גם בענן, החברות שהופכות לדומיננטיות הן אלו שמציעות את המכונות הווירטואליות עם רכיב ה-Hypervisor. אמנם המתחרה שלנו, VMware, היא שחקן דומיננטי בתחום הווירטואליזציה, אולם 53% מהמערכות שלנו נמכרות עם אקרופוליס, ה-Hypervisor החינמי שלנו, המהווה את הפתרון שלנו לניהול שרתים וירטואליים. כלומר יש פה פוטנציאל ללקוחות ארגוניים רבים שלנו לאמץ את מתכונת הענן ההיברידי בצורה קלה ופשוטה".
לדברי הולנדר, "האתגר השני שהתעצם בתקופת הקורונה הוא הגדלת היקף העבודה של העובדים מהבית ומרחוק, והמגמה הזו נמשכת וטרם הושלמה. אנו מאפשרים לעבוד מרחוק על ידי חיבור לפתרונות העבודה מרחוק של סיטריקס (Citrix). במקביל, יש לנו פתרון בשם Frame –שירות SaaS של עבודה מרחוק – Desktop as a Service. בתקופת הקורונה ראינו הטמעה נרחבת של הפתרונות הללו ועיבוי והרחבת הפתרונות הללו במקומות שכבר השתמשו בהם.
לגבי התייעלת וחיסכון – כל לקוח שלנו יכול לבצע ניתוח כלכלי נטו של עלות הבעלות הכוללת, TCO, ולראות לאחר יישום הפתרונות שלנו חיסכון והתייעלות של עשרות אחוזים מול המצב שקיים כיום".
"אנו מציעים פתרונות מיטביים לכל שכבות ה-IT. לעולמות ה-HCI, מחשוב עתיר ביצועים, יש לנו את מערכת ההפעלה AOS של אקרופוליס (Acropolis) את ה-Hypervisor של החברה לטובת עולם הווירטואליזציה. זה משמש כתשתית, שמעליה ניתן להטמיע את כל שאר מרכיבי ה-SDDC (דאטה סנטר מוגדר תוכנה). עוד אנו מציעים את Prism- פתרון ניהול מקצה לקצה לדטה סנטר וירטואלי, המייעל את העבודה השוטפת; את שירותי הקבצים המובנים Nutanix-Files – המאפשרים לספק שירותי קבצים בלא צורך במערכת חיצונית נפרדת. הפתרון גם מציג מענה כנגד מתקפות כופרה. עוד יש לנו את Nutanix Objects 2.0 לניהול אובייקטים של נתונים לרוחב אשכולות מרובים, כדי להשיג נפח אחסון גדול יותר עבור כל Node – גם בהיקפים גדולים. פתרון נוסף בפורטפוליו שלנו הוא Karbon Platform Services להאצה, פיתוח וניהול של יישומים מבוססי קונטיינרים – בכל ענן; פתרונות וירטואליזציה של תחנות הקצה – VDI, אשר נדרשו מאוד בשנת הקורונה ועונים לאתגר העבודה מרחוק. בתצורה זו, המערכת של נוטניקס, בשילוב סיטריקס, היא פלטפורמת העבודה הנפוצה ביותר בתחום".
לדברי הולנדר, "עוד כולל ההיצע שלנו את – ERAשירותי בסיס נתונים-כשירות, DBaaS. וכן את ממשק הניהול המרכזי, המבוסס SaaS – Flow Security Central , אשר מספק ניטור לצורך עמידה בתקנות ורגולציה, שקיפות רשת ותפעול אבטחה – בסביבות ענן פרטי. ולבסוף, את Calm , אפליקציה לניהול אוטומטי של סביבה מרובת עננים".
"המסר שלנו לבאי הכנס", סיכם הולנדר, "הוא שאנו מציעים לאמץ תפיסה של ענן היברידי ולעשות זאת בצורה קלה ופשוטה יותר. אנו מראים ללקוחות את ההתייעלות בעבודה עמנו, המניבה חיסכון דרמטי, של עשרות אחוזים בעלות הבעלות הכוללת, TCO. המומנטום שלנו בעולם, כמו גם בישראל, נמשך גם ברבעון הכספי האחרון שלנו, ולצד כניסת המנכ"ל החדש, קרן ביין קפיטל השקיעה בנו 680 מיליון דולרים, שזו עוד עדות לנכונות האסטרטגייה שלנו. בחלוף שמונה שנות פעילות בארץ, אנו ממשיכים להעמיק ולבסס את נוטניקס בישראל. על מאות לקוחותינו נמנים, בין השאר, בנקים וחברות ביטוח, וכן ארגונים מהמגזר הביטחוני, גופי אקדמיה, בריאות, היי טק, תעשייה ועוד. נמשיך במומנטום המאוד חזק, המשקף גידול של עשרות אחוזים בהיקפי הפעילות שלנו בשוק המקומי".