בחמש שנים הקרובות מגזר שירותי הבריאות צפוי להגדיל את פריסת העננים ההיברידיים ב-32% . עתיד שירותי הבריאות תלוי בהשבתת מערכות מסורתיות מיושנות
8 בדצמבר 2020. סקר ומחקר שנתי תחת השם Enterprise Cloud Index Report שנערך זו השנה השלישית ברציפות בקרב גופי בריאות על ידי חברת נוטניקס, מובילה עולמית בפתרונות מיחשוב ענן, חושף כי בשנה האחרונה יותר ממחצית מהמשיבים בתחום הבריאות הגדילו את השימוש בענן הציבורי (56%) ובענן ההיברידי (51%) וכמעט כמחצית (46%) הגדילו את השימוש בסביבות ענן פרטיות במטרה לספק לעובדי הארגון את היכולות והכלים הנדרשים לעבודה מרחוק בצל הקורונה. ניכר כי מגזר שירותי הבריאות, לעומת כל מגזר אחר מוביל באימוץ מודל IT היברידי כאשר 95% מהמשיבים בקרב מגזר זה מסכימים כי המודל ההיברידי הוא הבחירה האידיאלית שלהם.
עוד עולה מהדוח כי בשנה שעברה ל-77% מהמשיבים היו עובדים מסוימים שעבדו מרחוק, והשנה לאחר פרוץ המגפה נתון זה עלה ל 93% מהמשיבים.
70% ממקבלי ההחלטות בגופי בריאות אמרו לעורכי המחקר כי מגפת הקורונה הפכה את תחום ה-IT ליותר אסטרטגי בארגון שלהם והיא האיצה טרנספורמציה דיגיטלית שצפויה להשפיע באופן משמעותי על עתיד שירותי הבריאות.
הדוח מתפרסם בשיאה של שנה שבה מגפת הקורונה חייבה את ארגוני שירותי הבריאות להתאים עצמם למציאות חדשה וליישם טכנולוגיות שיאפשרו לתמוך בעבודה מרחוק, ביישום שיטות טלה-רפואה ובעומס הגובר של המטופלים. מטרת הדוח היא לבחון את תכניות וכוונות הארגונים השונים, בהם ארגוני הבריאות ליישם מחשוב ענן, פרטי, היברידי ומולטי-קלאוד (ריבוי עננים). בסיס המשיבים למחקר התפרש על מגוון תעשיות והמגזרים, ארגונים גדולים וקטנים ומהאזורים הבאים: אמריקה, אירופה, המזרח התיכון, אפריקה ואסיה פסיפיק.
ממצאים נוספים שעולים מהדוח:
עתיד שירותי הבריאות תלוי בהשבתת מערכות לגאסי מיושנות: נכון להיום 27% מחברות הבריאות מפעילות אך ורק מערכות לגאסי מיושנות, שאינן מאפשרות עבודה בענן, זאת לעומת ממוצע כללי של 18% בקרב שאר המגזרים והתעשיות. עם זאת, בחמש השנים הבאות גופי הבריאות צפויים לצמצם את הפער עם ירידה צפויה של 21% במספר ההתקנות של מרכזי נתונים מדור קודם ובמקביל עליה של 32% בפריסת סביבות מחשוב ענן היברידיות.
אבטחת מידע, פרטיות ורגולציה מהווים אתגר משמעותי בטרנספורמציה הדיגיטלית: 58% מהמשיבים בקרב ארגוני שירותי הבריאות ציינו את אבטחת המידע כאתגר המשמעותי ביותר, זאת לעומת 51% מהמשיבים בקרב כלל המגזרים והתעשיות. 45% מהמשיבים בקרב ארגוני הבריאות דירגו את בקרת העלויות וההמשכיות העסקית כאתגרים משמעותיים אף הם, זאת באופן תדיר יותר לעומת משיבים בקרב מגזרים ותעשיות אחרות.
ארגוני הבריאות מחפשים ליצור תשתית אחודה מבוססת תוכנה כדי לקדם חדשנות ב-IT ולסלול את הדרך למחשוב ענן: תשתית אחודה (Hyperconverged) נתפסת לעיתים קרובות כבסיס לתשתית ענן היברידית, ה-HCI Hyper Converged Infrastructure)) של העשור הבא. זאת מאחר שהיא מסייעת להאיץ את אימוץ הענן על ידי צמצום משמעותי של הזמן לבניית התשתית המוגדרת בתוכנה, הנחוצה לתמיכה בענן פרטי, ובמקביל את יכולות ההרחבה של טכנולוגיית הענן. כ-64% מהמשיבים בקרב ארגוני שירותי הבריאות ציינו כי הם סיימו ליישם פתרון HCI או נמצאים במהלך יישום כזה, זאת לעומת ממוצע כללי בקרב שאר החברות שעומד על 50% מהמשיבים.
ככל שענף שירותי הבריאות יתפתח, כך יתרונות העלות יהיו הגורם המרכזי לפריסת תשתיות IT : כל המגזרים והתעשיות, לרבות שירותי הבריאות ציינו כי חוזקות פתרונות האבטחה, פרטיות ורגולציה היו החשובות ביותר בתהליך קבלת ההחלטות בנושאי תשתיות ה-IT